Türkiye’nin en önemli zeytin ürerim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadı bütün hızıyla devam ederken, köy kahvehaneleri de işçilerle dolup taşmaya başladı.
Diğer ilçelerden yatılı olarak gelen zeytin işçilerinin köylere hareket getirdiğini bildiren kahvehaneci Osman Geniş, kahvehanelerde işçi bereketi yaşandığını söyledi. Körfez bölgesinde her gün zeytin hasadı için yüzlerce minibüs Balya, İvrindi ve Savaştepe ilçelerinden işçi taşırken, bazı işçilerde köylerde yatılı kalmaya başladı.
İlçenin Sübeylidere, Ağacık ve Yunuslar köylerinde yatılı kalan işçiler köylere hareket getirdi. Köyde 4 kahvehanenin bulunduğunu bildiren Yunuslar’lı kahveci Osman Geniş, “Zeytin hasadı bütün hızıyla devam ederken köye gelen işçiler de hareket getirdi. Köyde kalan yatılı işçiler akşamları kahvehaneleri dolduruyorlar. Bizde bundan çok memnunuz. Köyde bakkal ve kahvehanelerde de işçi bereketi yaşanıyor” dedi.
Balıkesir’in merkez Bayat köyünden geldiklerini bildiren Mehmet Alkan da” Biz burada zeytin işçiliği yapıyoruz. Akşamları da kahvehanede köylülerle buluşuyoruz. Her yıl geldiğimiz için de köylülerle akraba gibi olduk. Biz onlardan onlar da bizden memnun” dedi.
