Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAZDAĞLARI’NDA BÜYÜK TEHLİKE

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı’nda ‘Dumansız yangın’ tehlikesi ile

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı’nda ‘Dumansız yangın’ tehlikesi ile karşıya karşıya kaldı.
Çam kese böceği ile yeterince mücadele edilmemesi nedeniyle çam ağaçlarının büyük tehlike altında kaldığı ileri sürüldü.
Ormanları istila edip dal, yaprak ve gövdelerini kurutması ile bilinen çam kese böceğinin dağlarda çok sayıda çam ağacında görülmesi ise dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıllarda ağaçları tamamen kurutan bu böcekleri imha etmek için, biyolojik olarak mücadele edildi. İmha böcekleri doğaya salınırken olumlu sonuçlar elde edildi. Ancak son zamanlara Kazdağları’nda artması ise tepkilere neden oldu.
Bilindiği üzere, çam kese böcekleri birkaç ay için ağaçlara zarar veriyor, ama öldürücü değil. Fakat birkaç yıl üst üste mücadele ihmal edilirse, öldürücü hastalıklara da yol açabiliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir