Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BURHANİYE’DE HİJYEN KONFERANSI

 Balıkesir’in Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği

 Balıkesir’in Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından organize edilen Hijyen Konferansı Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı.
  Aile Hekimi Dr. Cafer Tuncer, hastalıklardan korunmak için el temizliğinin önemli olduğunu söyledi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin ve hemşire Mehtap Kantar’ın da katıldığı konferansta konuşan Dr. Cafer Tuncer, hijyenin sağlık açısından önemi, koruyucu hekimlik, temel sağlık kuralları ve aile planlaması konularında bilgiler verdi.
  El ve vücut temizliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Cafer Tuncer, “Ellerimizi suyun altında tutmak yeterli değildir. El ve vücut temizliğine önem verilmeli.  Sebze ve meyveleri de bol suyla yıkamamız lazım. Gıdaları kurala uygun olarak saklamalı. Mikroplar insana en çok elle bulaşmaktadır. Bunun için el temizliğine gerekin titizliği göstermenin hastalıkları azalttığı kanıtlanmıştır. Ellerimizi en az 30 saniye sabunlamalıyız. Her yemekten sonra dişler mutlaka fırçalanmalı” dedi.
  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, ilçede 114 kurs açtıklarını belirterek, meslek kazandıran kurslara ağırlık verdiklerini söyledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir