Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kendisinden haber alınamayarak denizde boğulma ihtimali üzerine su altında aramalar yapılan kayıp Astsubay İsmail Ünal’a (27) bu gün de ulaşılamazken, su altı aramalara son verildi.
İHA muhabirine telefonla bilgi veren Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Edremit’te görevli olan ve otomobili Burhaniye İskele Yat Limanı’nda bulunan astsubay İsmail Ünal’ın 3 gündür devam eden su altı çalışmalarına son verildiğini ve artık su üstünde arama çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Balıkesir İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Komandoları tarafından yapılan su altı arama ve tarama çalışmaları sonuç vermedi. Jandarma, Balıkesir AFAD ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Komandolarının yetkilileri aileye, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Bölgenin tamamının teknik imkanlar doğrultusunda arandığını ifade eden yetkililer, su altında balık adamlarla yapılan arama ve tarama çalışmalarının sona erdirildiğini ifade ettiler. Arama çalışmaları kara ve denizden jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın araçlarıyla devam edecek. İsmail Ünal’ın acılı ailesi ise, denizde gerçekleşen arama çalışmalarını başından beri takip etti ve İsmail Ünal’ın bulunacağından ümitli olduklarını söyledi.
