Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin çarşı merkezinde hava karardıktan sonra kurulan gece pazarında bu yıl beklenen satışların olmadığı gözleniyor.
4 yıl önce Ayvalık Esnaf ve Turizmciler Güç Birliği Derneği’nin girişimleri ve Ayvalık Belediyesi’nin desteğiyle Talatpaşa ve Barbaros Caddelerinde turizm sezonlarında saat 19.00 ile 01.00 arasında kurulan ve pazarın kurulduğu caddelerdeki bulunan esnaflara ekonomik destek sağlanması amacıyla kurulan Gece Pazarının bu yıl bekleneni verememesinden yakınılıyor.
Gece Pazarında bu yıl yaklaşık 200 tezgâhın olduğu öğrenilirken, takı tasarım, süs eşyaları gibi el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu tezgâhlarda, SBS, LYS gibi sınavlar nedeniyle geç başlayan sezonun Ramazan ayına girilmesiyle henüz tam anlamıyla başlamaması nedeniyle elde edilen cirolar yüzleri güldürmüyor.
Gece Pazarın tezgâh açanlarının ise umutlarını Ramazan Bayramı ve sonrası için diri tutmaya çalıştığını kaydetmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.
