Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAZ DAĞLARI’NDA 11 ARAÇ MAHSUR KALDI

8 SAAT SOĞUKTA BEKLEYEN 16 KİŞİNİN İMDADINA BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ YETİŞTİ VE GIDA YARDIMI YAPIP, ŞEHİRE GİTMEK İSTEYENLERE ULAŞIM İMKANI SAĞLADI

8 SAAT SOĞUKTA BEKLEYEN 16 KİŞİNİN İMDADINA BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ

Kaz Dağları’nda yer alan ve Balıkesir’in Edremit ilçesini Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunda kar ve buzlanma nedeniyle 6’sı tır olmak üzere toplam 11 araç mahsur kaldı. 8 saattir soğukta bekleyen 16 kişiye zabıta ekipleri erzak ve su getirdi.
  Gece saatlerinde karayolunun dik rampaların bulunduğu Kaz Dağları kesiminde bazı araçların yolda kaldığı ve vatandaşların da mahsur kaldığı ihbarı geldi. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşturulan kurtarma ekibi, iş makinelerini de hazır tutarak yolun 40. kilometresindeki Deve Boynu bölgesinde mahsur kalan 6 tır, 1 kamyon, 1 minibüs ve 3 otomobile ulaştı. Ekipler, araçlarda mahsur kalan 16 vatandaşa ilk olarak yiyecek, içecek ve su ikram etti. Kurtarılan bazı vatandaşlar, daha sonra Edremit’e getirildi.
  Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hareket edemeyen araçların yakıtları dondu. Bazı araç sürücüleri, Kara Yolları Müdürlüğü ekiplerinin zamanında tuzlama çalışması yapmadığını öne sürerek tepkisini dile getirdi. Virajda kayarak kaza yapan ve kasası zarar gören tırın arkasında kalan 5 tır yaklaşık 8 saat yardım bekledi. Bazı otomobiller de kayarak kazalar yaptı. Araçlarında zincir bulunmamasına rağmen ısrarla yola devam etmek isteyen küçük araç sürücüleri, araçlarını diğer sürücülere ittirterek götürmeye çalıştı. Belediye ekiplerinin yiyecek ve su getirdiği 16 vatandaş, Edremit Belediyesi’ne teşekkür etti.
  Tuzlama ekibinin henüz ulaşmadığı söylenen yolda araçlarını terk edip yerleşim alanına gitmek istemeyen tır sürücüleri geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi. Kar yağışı ve buzlanma, etkisini kaybetmeden devam ederken, yolun kontrollü olarak trafiğe açık tutulmaya çalışıldığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir