Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

35 AFGAN MÜLTECİYİ DENİZİN ORTASINA BIRAKTILAR

  – 35 AFGAN MÜLTECİYİ DENİZİN ORTASINA BIRAKTILAR   Kaçak

  – 35 AFGAN MÜLTECİYİ DENİZİN ORTASINA BIRAKTILAR

  Kaçak yollarla Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmak isteyen 35 Afganistanlı mülteci, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sahil güvenlik ekiplerince denizin ortasında yakalandı. 
  Edinilen bilgiye göre, insan kaçakçılarına kişi başı 3 bin avro ödeyerek kendilerini aileleriyle birlikte Midilli’ye götürmesini isteyen 35 Afgan kaçak göçmen, sabah saatlerinde Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerinin rutin devriye görevsi sırasında Badavut açıklarında denizin ortasında yakalandı. Üçü kadın, biri kundakta bebek olmak üzere 10 çocuğun da aralarında bulunduğu mültecilerin çalıntı olduğu ileri sürülen bir sandalla denizin ortasında bırakıldığı öğrenildi.
  Sahil güvenlik botlarıyla Cunda Adası’na getirilen göçmenler, Sarımsaklı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.
Sahil güvenlik ve jandarma tarafından her türlü insani yardımın yapıldığı mülteciler, Devlet Hastanesi’nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra sınır dışı edilmek üzere emniyet ekiplerine teslim edildi.
  Hem paralarından, hem de mutlu bir gelecek kurma hayallerinden olan mültecilerin son derece üzgün olduğu dikkatlerden kaçmadı. (İHA)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir