EDEMİT’TE ZAFER GECESİ ETKİNLİĞİ
MANKENLER, ABİYE VE YÖRESEL KIYAFETLER GİYEREK DEFİLE YAPTI
Bursalı emekli öğretmen Canan Tekönder’in, Ramazan ayı nedeniyle öne alarak düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Türkmen, Rumeli ve çağdaş kıyafetler defilesiyle, türküler ve halk oyunları şeklinde, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesindeki ‘Öge’ adlı otelde kutlandı.
Kuvva-i Milliye’nin telgrafçısı Hamdi Bey’in yeğenlerinden olan Canan Tekönder’in yakın çevresinin büyük çabalarıyla gerçekleştirilen geceye, Çamcı Köyü muhtarı emekli Albay İsmail Öztürmen büyük destek verdi ve gecenin başlıca kahramanları, Türkmen köyünün kadın, erkek ve kızları oldu.
Gece, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları için yapılan saygı duruşuyla başladı.
Daha sonra İstiklal Marşı okunarak şiirler ve türküler bölümüne geçildi. Ali ustanın okuduğu semalardan sonra, Çamlı Köyü gençleri, çeşitli halk oyunları sundular.
Gecede en büyük ilgiyi Bursa kökenli bir firma olan ‘İmaj’ isimli butiğin bir birinden güzel mankenlerle sunduğu abiye kıyafetler çekti. Şifon ve saten kumaşlardan yapılmış göz kamaştıran el ve altın işlemeli gece kıyafetlerinde, yeşil, kemik rengi, fuşya, mor ve siyah
renkler dikkat çekerken, modelleri sunan mankenler, başta Özlem Kurt olmak üzere, Gözde, Aysu, Neşe, Melike ve Seray, davetlilerden büyük alkış aldılar.
Defileden sonra, tasarımları bir beğeni ile izlenen butiğin sahipleri Serpin ve Mehmet Öztezcan çifti coşkuyla alkışlandı.