İlçe merkezinde gençlere yönelik önemli çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile diğer gençlik teşkilatlarına ülke çapında örnek olmayı başaran Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, kendi öz kaynaklarını kullanarak bünyesine bir hizmet minibüsü almayı başardı.
Umut Pulat’ın başkanlığındaki Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, bünyesine aldığı hizmet minibüsünün resmi evraklarını ve tüm haklarını Ankara’ya giderek Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne teslim etti. 1998 model lüks minibüsün tamamen Ülkü Ocakları hizmetinde kullanılacağını söyleyen genç başkan Umut Pulat, Ülkü Ocakları Teşkilatı’na maddi ve manevi destek çıkan tüm ülküdaşlarına teşekkür etti.
Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, son yıllarda gerçekleştirdiği sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri ile adından sıkça bahsettirmekle birlikte; Düzenledikleri ‘Örnek Gençlik Projesi’, geniş katılımlı Çanakkale gezileri, oluşturduğu ‘Grup Ülkühan’ isimli (Ülkü Ocakları Genel Merkezi Müzik Grupları arasına alındı) müzik topluluğu, günün anlam ve önemini belirten çarpıcı açıklama ve toplantılar, gençlere yeşili sevdirmeyi hedefleyen ‘Yeşil Seferberliği Projesi’, geniş katılımlı dev konserler, Türkiye’de ilk defa yaptıkları ‘Başbuğ’ konulu resim sergisi, öğretici seminer, önemli günlerde gerçekleştirdikleri konferanslar ile ülke çapında tanınmayı başardı.