Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYVALIK STANDININ GÖZDESİ İSE TARÇIN VE ANAZ OLDU

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin turizm pastasından payını arttırabilmek için kısa adı

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin turizm pastasından payını arttırabilmek için kısa adı AYTUGEB olan ilçenin turizm alanındaki çatı örgütü, Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği tarafından tanıtım atakları sürerken, ilçenin yurt içi ve yurt dışı fuarlarda temsil edilmesi sırasında ilçe esnafından da destek görmesi memnuniyetle karşılanıyor.
  Ayvalık’ın turizm alanındaki tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürünün de söz konusu tanıtımlarla yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulmasında ilçede 3 kuşaktan bu yana birbirinden lezzetli ürünleriyle faaliyet gösteren İmren Pastanesi’nin sahibi Ahmet Tarçın ile ortağı Miray Anaz’ın katkılarının da oldukça büyük paya sahip olduğu belirtiliyor. Ayvalık’ın eşsiz damak tadları olan Lor Tatlısı, Zeytinyağlı Baklava, Sakızlı Dondurma ve Sakızlı Kurabiye gibi markalaşmaya başlayan lezzetlerini ilçenin tanıtımının yapıldığı turizm fuarlarındaki stantlarda ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek ilçede bu alanda bir ilki gerçekleştiren ikilinin bu tavrı ilçe halkı tarafından büyük bir takdirle karşılanıyor.
  Önceki gün sona eren açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP’ta bu yıl 16. sı gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) en büyük ilgiyi görenlerden biri olduğu gözlenen Ayvalık standında, 180 kg Lor Tatlısı ve 180 kg Sakızlı Kurabiyeyi her zaman olduğu gibi fuarı gezenlere ücretsiz dağıtıldı.
  Fuarın açılışından itibaren yerli ve yabancıların yoğun ilgi gösterdiği AYTUGEB öncülüğünde kurulan Ayvalık standında, 4 saat gibi kısa bir süre içinde Ahmet Tarçın ve Miray Anaz tarafından bizzat dağıtılan lor tatlısı ve sakızlı kurabiyelerin adeta kapışıldığı gözlendi. Daha önce katıldıkları fuarlarla, özellikle Yunanistan’ın Midilli Adasından feribotlarla her hafta Ayvalık’a gelen çok sayıda yunanlı vatandaşın uğramadan edemedikleri pastanenin sahibi Ahmet Tarçın’ı İstanbul’daki EMİTT fuarını Ayvalık standını gezerken karşılarında gören Midilli adası sakinlerinin Tarçın’a gösterdikleri inanılmaz büyük bir sevgi gösterisi ise dikkatlerden kaçmadı.
 
YOĞUN SEVGİNİN SIRRINI MUHABİRİMİZE ANLATTI
  Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinden fuarı gezmek için İstanbul’a gelen ve Ayvalık standında bir anda kendisini görüp boynuna sarılan turistlerin sevgi gösterilerinin bir ara izdiham oluşturduğu gözlenen Ahmet Tarçın, kendisine duyulan sevginin yıllardan bu yana karşılıklı sıcak ilişkilerden kaynaklandığını söyledi. Tarçın, “55 yıldan bu yana açık olan pastanemizde para kazanmayı ikinci plana alıp, önce müşteri memnuniyeti ve dostluk perspektifinden yola çıkarak bu çizgide kararlı ve taviz vermeyen bir anlayışla hareket ettik. 3 kuşaktır işlettiğimiz mekânımızda bu sayede özellikle ilçemizi ziyaret eden yabancı turistlerle sıkı dostluklar kurduk. Bugün Ayvalık’a gelen birçok turist halen daha bizi gerek telefonla gerekse internet üzerinden sık sık arayıp halimizi hatırımızı soruyorlar. Sanırım bunun sırrı, her şeyden önce Ayvalık’ın menfaatlerini ön planda tutmamızdan kaynaklanıyor. Sevilmek güzel şey. Hele böylesi yoğun ilgi ve sevgi kelimelerle ifade edilebilir mi?” diye konuşarak, Ayvalık’ın ekonomik çıkışının turizmden geçtiğini ve bu uğurda yapılacak her türlü tanıtım ve benzeri organizasyonlarda gönüllü olarak çalışmaların içinde bulunmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir