Balıkesir’in Ayvalık Anadolu Lisesi’nde fotoğraf eğitimi kursunda başarılı olan öğrenciye ödülü törenle verildi.
Okuldaki fotoğraf eğitimi sonrası düzenlenen “Ayın Fotoğrafı” yarışmasında Gülben Karaya, Perşembe Pazarı’ndan çektiği “Benim Ayvalık “isimli fotoğrafı ile ödüle layık görüldü.
Dereceye girecek olan fotoğraf seçimlerinde jürinin karar vermekte büyük zorluk çektiğini belirten fotoğraf sanatçısı ve Objektif Kulüp Başkanı Haşmet Demirbil, öğrencilerin her ay meydana getirdikleri, koleksiyon fotoğrafları büyük bir hayranlıkla izlediğini söyledi.
Ayrıca Okul müdürü Nevzat Sacı, öğretmenler Şennur Akbaş ve Tahsin Erden’e fotoğrafın gelişimine katkılarından dolayı teşekkür eden Demirbil, ayrıca okulun fotoğraf kolu kütüphanesine de çeşitli fotoğraf yayınları ile ödül almış olan ”Bozburun Tekneleri” isimli bir fotoğrafı armağan etti. Dereceye giren öğrenciye de altın ödülü verildi.
Fotoğraf kursu sonunda ise Marmara Üniversitesi’nin fotoğraf tarihi konulu slayt ile Haşmet Demirbil’in yılların birikimi olan ”Arayışlarım” isimli slayt gösterisi de öğrencilerin büyük ilgisi ile izlendi.
