Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIKESİR’DE SUDA KANSER PANİĞİ

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde suda kanser paniği yaşanıyor.Küçükyenice köyünde halk, içme

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde suda kanser paniği yaşanıyor.
Küçükyenice köyünde halk, içme suyu şebekesi ile kanalizasyon şebekesinin birbirine karıştığını ileri sürerek, bu yüzden ölenlerin yüzde seksenin kanserden öldüğünü iddia etti.
Köy halkının mikroplu su içtiğini ve ilgililerden yardımcı olmalarını isteyen Küçükyenice köyü muhtarı Hayrettin Sağlam, “Köyümüzdeki içme suyu mikroplu. Bunu bana sağlık müdürlüğündeki yetkililer söyledi. Çözüm bulunmasını istediler. Ama benim halkıma su mikroplu içmeyin ikazını yapmaktan başka çarem yok. Köyümüzün nüfusu 800. Geçim kaynağımız hayvancılık bin adet büyük baş, 8 yüz adet küçükbaş hayvanımız var. Haliyle su ihtiyacımız çok büyük. Temiz su içip sağlıklı yaşamak bizimde hakkımız”dedi.
Küçükyenice Köy Muhtarı Hayrettin Sağlam, kanserin bir nedeni de daha önce köyümüzde 30 yıl öncesi anbiyon maden tesisi vardı. Bu tesis yüzünden köy halkımızda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkınca kapatılmış” şeklinde konuştu

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir