Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAYAN MÜHENDİSTEN KÖYDE SÜT SAĞIM EĞİTİMİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ziraata mühendisi Kezban Köse’nin ilçeye bağlı Subeylidere

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ziraata mühendisi Kezban Köse’nin ilçeye bağlı Subeylidere köyünde verdiği süt sağım eğitimi ilgi gördü. Köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Köse, süt sağımı sırasında uyulması gereken kurallar ile el ve sağım kaplarının temizliğinin önemini anlattı.
  İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Subeylidere köyüne giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendislerinden Kezban Köse, vatandaşları, sağım hijyeni ve hayvancılığın sorunları hakkında bilgilendirdi. Konularla ilgili slaytlar da gösteren Köse, süt sağımı sırasında temizliğin çok önemli olduğunu anlattı. İneklerdeki makineli sağımın 8 dakikayı geçmemesini isteyen mühendis Köse, “Süt sağımı yapan vatandaşlar mümkünse eldiven takmalı. Sağım makinesi ve süt kapları çok temiz olmalı. İneğin memesinden çıkan ilk süt kaba alınmalı. Sütün kalitesinin artırılması hijyene bağlıdır. Sağılan süt en geç 2 saat içinde soğutma tankına aktarılmalı.  Ahıra girerken mutlaka elbise değiştirilmeli. Ahır girişine ilaçlı su ve kireç konmalı. Hayvanların altlarına mümkünse ince kum serilmeli. Özellikle ineklerdeki mastitis hastalığına dikkat edilmeli. Bunun için inekler yılda iki kez aşılatılmalı” dedi.  Ziraat mühendisi Kezban Köse, vatandaşların çeşitli sorularını cevaplarken eğitim çalışmasına katılan ziraat mühendisi Emine Bicik ve Seval Sallama da zeytinyağı desteklemeleri konusunda açıklamada bulundular.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir