Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BURHANİYE DE ZEYTİN AZ, ANCAK KALİTE YÜKSEK

 Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, rekolte

 Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, rekolte düşüklüğü yaşanırken zeytin yağında da kalitenin yüksek olduğu açıklandı. Tariş’e ait fabrikanın 24 saat çalıştığını bildiren müdür Emrah Öztürk, elde edilen zeytinyağının 3-5 dizyemi geçmediğini söyledi.
  Körfez zeytinyağının her zaman kaliteli olduğunu altını çizen Tariş müdürü Emrah Öztürk, bu yıl kalitenin çok daha yüksek olduğunu söyledi. Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği’nce zeytin sineğine karşı yapılan 2 ilaçlamanın zeytinde kaliteyi artırdığını bildiren Tariş müdürü Emrah Öztürk, “Bu yıl yörede zeytin rekoltesi oldukça düşük. Ancak, zeytinyağında kalite çok yüksek. Bu güne kadar sıkılan zeytinlerden hep bir asitin altında yağlar çıkıyor. Çoğunlukla da 3-5 dizyemlik yağlar çıkıyor. Bu da zeytin sineğine karşı yapılan başarılı ilaçlamanın sonucudur diye düşünüyorum” dedi. Tariş laboratuarının İSO 22000 sertifikasına sahip olduğunun altını çizen gıda mühendisi ve zeytinyağı eksperi Filiz Yedikardeşler de” Günlük 60-70 dolayında yağ numunesini analiz ediyoruz. Yağlarda kalite çok yüksek. Yörede yağmur yağmadı ve çok da kırağı düşmedi. Bu yüzden zeytinde kalite bozulmadı. Bu da yağlara yansıdı. Tahlil yaptığımız yağlar 3-5 dizyemi geçmiyor” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir