Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BURHANİYE KENT KONSEYİ SAMSUN’DAN DÖNDÜ

 Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çalıştayı’na katılan katılmak

 Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çalıştayı’na katılan katılmak için Samsun’a giden Burhaniye Kent Konseyi ekibi güzel izlenimlerle döndü. Yaptıkları çeşitli temas ve görüşmelerden yararlı bilgiler edindiklerini bildiren Kent Konseyi genel Sekreteri Uğur Baykent, Mart ayında da Didim’e gideceklerini bildirdi.    
  Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çalıştayına katılmak için Samsun’a giden Burhaniye Kent Konseyi başkanı Necmi Şengider, genel sekreter Uğur Baykent ve genel sekreter yardımcısı Başak Savut döndü.  İzmir, Ankara, Eskişehir ve Bursa’dan sonra Samsun’da toplantıya katıldıklarını bildiren genel sekreter Uğur Baykent, “3 Ekim 2010 da İzmir’in Konak Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk buluşmada Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun kurulmasına karar verilmişti. Türkiye kent Konseyleri Platformu adı altındaki bu toplantılar daha sonra Ankara- Çankaya, Eskişehir ve Bursa Nilüfer’de gerçekleştikten sonra son olarak Samsun-Atakum’da yapıldı.  Çalıştaya 73 Kent Konseyinden toplamda 283 delege katıldı. Çalıştayda Platformun geçen dönem çalışmaları hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını takiben çalıştayın işleyişi ve önümüzdeki dönem çalışmaları değerlendirildi. Yine bu çalıştayda Samsun-Atakum’un çeşitli çevre ve kalkınma sorunları gündeme alınarak tartışıldı. Burhaniye ise platform toplantılarına önümüzdeki 2012 yılında ev sahipliği yapacak. Mart ayında da Didim’de yapılacak toplantıya katılacağız” dedi.
  Konsey Başkanı Necmi Şengider de böylesi ulusal düzeyde önemli bir organizasyonda yer alınmasının Burhaniye’nin Türkiye genelinde tanınması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Platformun hem kurucusu hem de yürütme kurulu üyesi olduklarını vurgulayan Şengider “Biz de önümüzdeki yıl ilçemiz de yapılacak platform çalıştayı için çok iyi bir organizasyonla ev sahipliği yapmaya hazırlanacağız” dedi. Samsun’daki toplantıya katılan Burhaniye ekibi ilin değişik yerlerini de gezme fırsatı buldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir