Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BURHANİYE’DE HAYVAN HAPİSHANESİ

  Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçi malları koruma başkanlığı, yasak bölgelerde

  Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçi malları koruma başkanlığı, yasak bölgelerde otlayan hayvanlar için eski aygır deposunu hapishane olarak kullanıyor.
  Tarım arazilerinde otlayan hayvanların bekçiler tarafından yakalandığını belirten Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Celal Semercioğlu, 15 gün içinde alınmayan hayvanların ihaleyle satışa çıkarıldığını söyledi. Burhaniye’de Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı’nda görevli 8 bekçi arazilerde kuş uçurmazken, yasak bölgelerde yakalanan hayvanlarda eski aygır deposunda konuk ediliyor.
  İlçede 15 bin dekar açık arazi ile 70 bin zeytin ağacının korumasını üstlenen bekçilerin tarım arazilerine zarar veren hayvanları takip ettiğini belirten Celal Semircioğlu, “Tarım arazilerinde hayvan otlatılmasını istemiyoruz. Bunun için 8 bekçi 24 saat görev başındadır. Tarım arazilerinde ve zeytinliklerde yakalanan koyun ve keçi sürülerinden birer ikişer hayvanı alıp barınağa getiriyoruz. Hayvan sahiplerine de birinci defa 150 lira. İkinci ve üçüncüsünde ise katlanan cezalar uyguluyoruz. Yakalan hayvanların sahibi bilinmiyorsa anons yaparak sahibini arıyoruz. Buna rağmen 15 gün içinde sahibi tarafından alınmayan hayvanlar da ihaleyle satışa çıkarılıyor. Burada konuk ettiğimiz hayvanlara yemini suyunu veriyoruz. Şu anda bir at ve bir eşek sahiplerini bekliyor. Özellikle ana yolların kenarlarında başıboş otlayan at ve eşekleri de alıp getiriyoruz. Ana yollarda sahipsiz at ve eşekler çok önemli kazalara neden olmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir