Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BURHANİYE’DE MÜZEYE ÇOCUK İLGİSİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bizimköy Etnografya müzesi çocukların ilgi odağı oldu.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bizimköy Etnografya müzesi çocukların ilgi odağı oldu.
  Müzedeki hareketli eserleri görmek için Balya ilçesinden gelen ilköğretim okulu öğrencisi Sümeyra Talay ve kardeşi Sude Talay, saatlerce seyrettikleri nostaljik eserlere hayran oldular. İlçenin Öğretmenler mahallesinde Çanakkale- İzmir karayolunun kenarında bulunan müze öğrenci akınına uğradı. Balya Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Okulu 3. sınıf öğrencisi Sümeyra Talay ile aynı okulun ana sınıfında okuyan kardeşi Sude Talay da müzenin ziyaretçileri arasına adlarını yazdırdı.
  Müzede hareket kazandırılmış olan eserlere büyük ilgi gösteren Sümeyra Talay, “Hafta sonunda Burhaniye de oturan dedemin yanına geldik. Dedem de bizi buraya getirdi. Çift süren öküzler, odun taşıyan eşekler ile bulgur öğüten ve koyun sağan kadınlar ile koyun ve kuzular çok ilgimizi çekti. Herkesin burasını görmesini dilerim. Arkadaşlarımla birlikte tekrar ziyaret edeceğim. Müzeyi kuranlara teşekkür ediyorum” dedi.
  Müzenin ilgi gördüğünü bildiren Nurdaş Yılmaz, “Müzemizi özellikle öğrenci grupları çok sevdi. Her geçen gün ziyaretçi sayımız artıyor” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir