Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVRİMDEN SONRA, AYVALIK’TA

Sosyalist bir hükümetin iktidar olduğu Türkiye’yi anlatan 12 kısa filmden

Sosyalist bir hükümetin iktidar olduğu Türkiye’yi anlatan 12 kısa filmden oluşan ‘Devrim’den Sonra’ 14 Ağustos’ta Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gösterime giriyor.
  Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Pazar akşamı saat 21.30’da gösterime girecek olan ‘Devrim’den Sonra’ adlı filmin öncesinde ve sonrasında yönetmen Mustafa Kemal Aybastı tarafından izleyicilerle söyleşi yapılacağı kaydedildi. Zeytinli Nazım Hikmet Kültür Evi tarafından organize edilen filmin gösterimine şimdiden yoğun bir talebin olduğu gözleniyor.
  Devrimden Sonra filmi, ‘Türkiye’de devrim olursa? Nasıl bir Türkiye olur?’ sorusuna yanıt bulabilmek üzere çekilmiş olmasının yanı sıra Türkiye’de sosyalizmi anlatan ilk film olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor.
 
FİLMDE BİRÇOK OYUNCU ÜCRETSİZ GÖREV ALMIŞ
  Geçtiğimiz Mayıs ayında gösterime giren, Mustafa Kemal Aybastı’nın yönettiği ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından hazırlanan filmde Altan Gördüm, Aytaç Arman, Cezmi Baskın, Fırat Tanış, Levent Ülgen, Şerif Sezer, Mert Fırat ve Suna Selen’in de içlerinde bulunduğu toplam 250 oyuncunun pek çoğunun ücretsiz rol aldığı belirtiliyor. Film sosyalist devrimin sonrasında Türkiye’de geçen film 12 öyküden oluşurken, ülkede yaşanan politik ve sosyal değişimlerin sıradan vatandaşın hayatına yansımalarını anlatıyor.
  Lüleburgaz’ın Hamitabat köyünde çekilen filmin internet sitesinde, ‘Oyuncular’ bölümü yerine ‘Emek verenler’ bölümü bulunuyor. Konservatuvar öğrencileri ile hayatında ilk kez film setine gelen liseli öğrencilerin de  ‘Devrimden Sonra’ya emek verenler arasında olduğu gözleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir