Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EDREMİT’TE BANKA REZALETİ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir bankanın özel müşteri evraklarını yakarak imha edeceği yerde, ilçe çöplüğüne atması tepkilere neden oldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir bankanın özel müşteri evraklarını yakarak imha

1- Doktor söylemediği hâlde, içinde alkol olan şurubu ilaç olarak kullanabilir miyiz? Her doktorun söylediği de hüccet değildir. İnsan kendi tecrübesi ile veyâ hâzık olan, o konuda mütehassıs olan birisinin sözü ile de ilâç olarak kullanılabilir. Kendisine iyi gelmiş ise, içinde alkol olmuş olsa bile ilâç olarak kullanılabiliyor.  
   

2- Kadir, Kudret gibi isimler, Allahü teâlânın sıfatları olarak geçiyor. Bunları insanlara isim olarak konmakta mahzur var mıdır? Kullanılabiliyor. Çünkü Allahü teâlâ, Kadir, Kudret [gücü yetmek anlamında] kullarına da vermiştir. Ganiyy olmak, yaratmak ve kibriyâyı [büyüklük] hiçbir kuluna vermemiş. Bunun dışındakiler kullanılabilir.  
   

3- Lâ havle… nedir? (Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil’aliyyil’azîm). Buna kelime-i temcîd denir. Bir hadîs-i şerîfde, (Lâ havle velâ kuvvete okumak, doksandokuz derde devâdır. Bunların en hafîfi, hemmdir). Hemm de, kederdir buyuruluyor. Sinir hastalığına yakalanmış olanlar Lâ havle… yi Besmele ile, (Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm) en azından günde yüz defa okumalıdır.  
   

4- Marketten aldıklarımızın toplam fiyâtı kasada belli oluyor. Bu alış veriş olur mu? Zaten orada hepsinin fiyâtları da yazılıdır. Onu kabûl edince, o alış veriş olur.  
   

5- Mezî ve vedî için gusül gerekir mi?  Mezî ve vedî için gusül gerekmez. Sadece menî için gerekir. Ama mezî için sadece hanbeli mezhebinde gusül gerekir buyruluyor.  
 
 Hazret-i Ali “radıyallahü teâlâ anh” buyuruyorlar ki, Akıllı; şehvetten uzaklaşan, âhireti dünyâ ile değişmeyendir. Akıllı, yalnız ihtiyâcı kadar ve delîlle konuşur, sâdece âhiretinin ıslâhı için çalışır. Akıllı, günâhlardan sakınır, ayıblardan uzak durur. Cömertlik günâhları siler, kalblere sevgi eker.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir