Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ertaş’ın gözünden Ahmet Hamdi Tanpınar

Bursa’da yaşayan eğitimci yazar Mehmet Akif Ertaş, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Tanpınar’ı Sevmek?” söyleşisinde okurlarıyla buluştu.“Tanpınar’ı Sevmek?” kitabını kaleme alan Mehmet Akif Ertaş, Akkılıç Kütüphanesi’nde…

Bursa’da yaşayan eğitimci yazar Mehmet Akif Ertaş, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği

Bursa’da yaşayan eğitimci yazar Mehmet Akif Ertaş, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Tanpınar’ı Sevmek?” söyleşisinde okurlarıyla buluştu.

“Tanpınar’ı Sevmek?” kitabını kaleme alan Mehmet Akif Ertaş, Akkılıç Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluştu. Nuri Demirci’nin sorularıyla gerçekleştirilen söyleşide, Mehmet Akif Ertaş, Tanpınar’ın “Huzur” ve “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitaplarını ele aldı. Ertaş, Tanpınar’ın farklı yönlerini okurlarıyla paylaştı. Ertaş, “Tanpınar, birçok disiplinin bir arada ve ortak paydada buluşmasını isteyen ve kendisini zaafa düşürmeyecek bir okur istiyor. Mesela Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde bir enstitü yok. O bir enstitüyü muhayyile üzerinden şekillendirmiş. Aydaki Kadın kitabında da ‘Bir gün teknoloji ilerlesin de aya gitsem’ diyen bir kadın yok. Yani siz bilindik anlamda akılcılığı devreye sokup Tanpınar’a yanaşamazsınız. Tanpınar, naif bir kişilik, bunu öncelikle belirtmek gerekiyor. O naifliği muhayyileden de kaynaklanıyor. O muhayyilede bir bacak var, o bacaktan bile bin tane bacak çıkabilir” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir