Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ETO’NUN TARİHİ BİNASI BAKIMA ALINDI

İÇ YENİLEMESİ TAMAMLANAN BİNANIN BAHÇE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA ETO BAŞKANI MEHMET ERTAŞ’TA DESTEK VERİYOR

 İÇ YENİLEMESİ TAMAMLANAN BİNANIN BAHÇE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA ETO BAŞKANI

1- Ağaca karşı namâz kılmak mahzûrlu mudur?
 
Dînimizde bir mahzûr söz konusu değildir. Çünkü ağacın kendisine tapılmamış. Ağaçtan yapılmış putlara tapınmış. Yoksa ağacın kendine tapan olmamıştır. [Çok nâdir vukû bulan hâdisedir].
 
Kavuşulan ni’meti [îmân] başkalarına iletmek, îmânın şükrüdür. Önce kendimiz öğrendiklerimiz ile amel edeceğiz. Kitâp vererek, eğer konuyu çok iyi biliyorsak anlatarak yardım ederiz. Hepimizin vâzifesi budur.
 
Hayır, yok. Gusül abdesti alırken zaten niyyet ediyoruz. Muvâlat, delk, başımızı yıkarken saçlarımızın dibini ovmak, bunlara riâyet ediyoruz. Abdest alırken de elimizi veyâ yüzümüzü yıkarken niyyet ediyoruz. Başımızın tamamını mesh ediyoruz. Niyyet ederken de (Niyyet ettim gusl abdesti [veyâ abdest] almaya, mâlikî mezhebine uymaya) diyoruz. Namâzda da hiçbir fark yok. Namâza dururken, meselâ (Niyyet ettim, sabah namâzının sünnetini kılmaya, mâlikî mezhebine uymaya) denir.
 
Zaten onlara sabî iken mükellef değil ki. Bu, bülûğa erince lâzım. Bu çocuklar, kâfir çocuklarının âkıbetine  uğramazlar.
 
Öndeki aynada, namâz kılarken kendimizi görüyorsak mekrûhdur. Ayna namâz kıldığımız zamân tam karşımızda olacak ve kendimizi orada göreceğiz, o manîdir. Kıble duvarında canlı [insan ve hayvan] resmi varsa mekrûhdur. Sağımızda, solumuzda varsa yine mekrûhdur. Arkamızda bulunursa, tenzîhen mekrûhdur.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir