Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAVAALANI 3 KOMŞU İLÇEYİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla yenilenen Körfez

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla yenilenen Körfez Havaalanı’nın haziran ayında uluslararası uçuşlara hazırlanırken isim tartışması kızıştı.
 1997 yılında Edremit Körfez Havaalanı olarak hizmete açılan ardından ise 2006 yılında da Burhaniye Belediye sınırları içinde de havaalanın yer alması nedeniyle Burhaniye’ninde müracaatı ile Balıkesir Körfez Havaalanı olmasından sonra , şimdi komşu ilçe Havran’da Çanakkale Savaşları’nda 276 kiloluk top mermesini kaldırarak savaşın kaderini değiştiren Havranlı Kocaseyit isminin verilmesini istemesi ilçeleri birbirine düşürdü.
 Kılıç ateş püskürdü.
“ Balıkesir Körfez Havaalanı değil Edremit Körfezi Havaalanı”
 
Edremit Belediye Başkanı  Av. Tuncay Kılıç’ın Devlet Hava Meydanlarına hava alanı  ismi ile ilgili olarak yaptığı yazışmalarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verdiği cevaplarda mevcut havaalanının isminin Uluslararası Havacılık Yayınlarında da(AIP) Edremit Körfez Havaalanı olarak geçtiğini bildirildi. 
 Devlet Hava Meydanlarının, Edremit Belediyesinin talebi üzerine yaptığı açıklamada “İlgili yazınızda, Edremit ilçesinde bulunan havaalanının adının Körfez Havaalanı olduğundan, Türkiye sahil şeritlerinde bir çok körfez olduğu içinde Edremit’te bir havaalanı bulunduğundan kimsenin haberdar olmadığından bahsederek, anılan havaalanımızın adının Edremit Havaalanı veya Edremit Körfezi Havaalanı olarak değiştirilmesinin talep edildiği görülmektedir.  Söz konusu havaalanımızın adı açıldığı günden bu güne yapılan tüm yazışmalarda ve uluslar arası havacılık bilgi yayınlarında (AIP) Edremit Körfez Havaalanı olarak geçmektedir. Buna ilişkin bir örnekte yazımız ekinde gönderilmektedir. Sivil havacılık sektörü içinde herkes anılan havaalanını Edremit Körfez olarak bilmekte ve bu isim kullanılmaktadır.”denildi.    Edremit Belediye Başkanı  Av. Tuncay Kılıç ise Balıkesir Körfez diye bir coğrafi adın olmadığına dikkat çekerek “Körfezimizin adı Edremit Körfezi’dir. Bütün havacılık sektöründe bu havaalanı Edremit Körfez Havaalanı olarak bilmektedir” dedi. Türkiye’nin İskenderun’dan Artvin’e kadar bütün sahil şeritlerinde körfezler olduğu için Edremit’te bulunan havaalanının Edremit Körfezi Havaalanı olarak kullanılmasından olağan bir uygulama olmayacağının altı çizildi.
 
Havran’da çıktı.
Havran Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz Duman yapımı devam eden havaalanı ile ilgili Kocaseyit Havaalanı olabilir dedi.
 Kocaseyıt  tüm Türkiye’ye mal olmuş bir isim fakat bu konuda tüm körfez halkının sivil toplum kuruluşlarının üzerinde birleşeceği bir isim olmalı sadece bir havrana  mal edilmemeli şu anda havaalanımızın adı körfez havaalanı bu haliyle kalması da kabul edilebilir Balıkesir Körfez Havaalanı olarak kullanılması da uygun olur. Ben daha çok körfezimize kazandıracağı istihtam ve haraketliliğe önem veriyorum” şeklinde konuştu.
 
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova
“Adı belli Balıkesir Körfez Havaalanı”
 
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’da Havaalanın adını belli olduğunu belirtti.
 
 
İsim konusu Vali Yılmaz Arslan’ın Havaalanı’nı incelemesinde yine kızıştı.
Vali Arslan, “İsim konusu çok önemli bir durum arz etmiyor. Öncelikli düşüncemiz, Balıkesir geneline ve özellikle Edremit Körfezi’ne çok büyük katkıları olacak olan havaalanımızın uluslar arası standartlarda hizmete açılabilmesi için yapılan çalışmalardır. İsimler gelip geçicidir. Mutlaka güzel bir isim konulur. Görünen o ki, inşaat çalışmaları hızla sürüyor ve verilen tarihte havaalanının hizmete başlaması muhtemeldir. Haziren ayı itibariyle havaalanımız yurt içi uçuşlara cevap verebilecek konuma gelecektir ve daha sonra, talebe göre yapılacak değerlendirmeler neticesinde havaalanımız uluslararası uçuşlara açılmış olacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
Şimdi gözler Devlet Hava Meydanları (DHL) İşletmesi’ne çevrildi. Havaalanın ismiMHP’li Tuncay Kılıç’ın mı ?, Ak Partili İbrahim Duman’ın mı?, yoksa Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’nın dediği gibi mi kalacak.
 
 Bilindiği  gibi milyonlarca yabancı turistin deniz ve doğa turizmi için tercih ettiği Türkiye’de Balıkesir geneli sadece 76 bin kişiyle yetinmek zorunda kalıyor. İl, yılda 300 bine yakın yerli ve yabancı turisti ağırlarken, bunların önemli kısmı körfez bölgesine geliyor. Özellikle hava ulaşımının olmaması, konaklama açısından yeterli alt yapının bulunmaması, yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi tercih etmesini zorlaştırıyordu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir