Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HUZUREVİNDEKİ BAZ İSTASYONLARI TEPKİ ÇEKİYOR

Havran Belediyesi Şerife & Ali Soylu Huzurevi bahçesinde bulunan ve

Havran Belediyesi Şerife & Ali Soylu Huzurevi bahçesinde bulunan ve gsm firmalarına ait olduğu öğrenilen 3 adet baz istasyonu tehlike saçıyor.

HUZUREVİNE SADECE 10 M.MESAFEDE


1998 yılında o dönemin Belediye Başkanı Mustafa İrtürk’ün girişimleri ile faaliyete başlayan Huzurevi’nde 9 bayan, 17 erkek olmak üzere toplam 26 yaşlı kaldığı öğrenilirken, huzurevi bahçesinde bulunan binaya 10 metre mesafesi bulunan 3 adet baz istasyonu yaşlıların hayatını tehlikeye sokuyor.


10 SENEDİR RADYASYON SAÇIYOR


Havran Belediyesi’ne ait olan arazide 10 seneden beri kurulu bulunan baz istasyonunun 3 yılda bir sözleşmesinin yenilendiği öğrenildi.


HUZUREVİ AMA HUZURSUZLAR


Bu duruma tepki gösteren Huzurevi sakinlerinin yakınları yaptıkları açıklamada “Biz yakınlarımızı buraya yaşamlarının son günlerini rahat ve huzurlu geçirmeleri için getiriyoruz. Ancak bilindiği üzere baz istasyonu radyasyon saçmakta. Kaldı ki burada bir tane değil, 3 tane baz istasyonu var. Yetkililerin bu baz istasyonlarını yerleşim merkezlerinin dışına taşımaları gerekmektedir. Aksi halde hayati bir tehlikede sorumlusu kendileri olacaktır” dediler.


BAŞKAN SORUŞTURMA BAŞLATIYOR


Öte yandan görüşlerine başvurduğumuz Havran Belediye Başkan Hasan Lofçalıoğlu ise “Bu baz istasyonları benim dönemimden önce kurulmuş. Etrafa yaydığı tehlikenin farkındayım. Bunun için de konu ile ilgili olarak gerekli işlemleri başlatacağım. İlgili Gsm firmaları ile görüşüp, baz istasyonlarının başka yere taşınması için gerekli yasal prosüdürleri yerine getireceğim. Yaşlılar bizim başımızın tacı. Onların sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı yok”HABER VE FOTO HASAN AKAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir