AYVALIK’TA KASAPLAR ET SATAMADI, AMA BOL BOL ET PARÇALADI
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kurban Bayramı’nda et satışlarının dibe vurduğu kasap esnafı, kıyma ve et satışlarının azlığından yakınırken, bayram üzerinde dükkanlarının önünde bol bol et parçaladıkları gözlendi.
Kurban Bayramı’nda, canlı hayvan pazarından satın alınan kurbanlıkların etlerini cüzi ramaklar karşılığında işleyen kasapların bayram süresince oldukça yoğun oldukları gözlendi. Ayvalık’ta yıllardır kasaplık yaparak geçimini sağlayan Volkan Gülkokan ve Tahsin Dede,”Her kurban bayramında et satışlarımız yok denilecek kadar az oluyor. Buna karşın kurban kesen vatandaşların kurbanlıklarını pirzola, bonfile ve kıyma haline getirecek şekilde cüzi paralarla işleyerek yevmiyemizi çıkarmanın telaşına düşüyoruz” diye konuşmaları dikkat çekti.
(İHA)
