Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Edremit KOM ekiplerinin, toplam 11 ilde ortaklaşa düzenlediği Kıskaç isimli eşzamanlı operasyonu kapsamında gözaltına alınan 27 kişi adliyeye götürüldü.
Merkezi Edremit ilçesi olarak başlatılan soruşturmada Edremit Körfezi ile Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Aralarında belediye çalışanı, polis ve askeri personelin de bulunduğu 70 kişiden 27’si gözaltına alındı. Adana’da yakalanan, Edremit Körfezi’nin tanınmış işadamlarından A.K.’nin elebaşı olduğu iddia edilen organize suç örgütünün, zorla çek senet tahsilatı, adam yaralama, tehdit, şantaj ve benzeri suçları işlediği, olayla ilgili çok sayıda mağdur bulunduğu kaydedildi.
Yapılan operasyonlarda onlarca adet ruhsatsız tabanca, tüfek, mermi ve fişekle zorla imzalatılan çek ve senetler, bol miktarda suç unsuru ele geçirildiği öğrenildi. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin Balıkesir’e getirildikleri, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sorgulanmalarıyla ilgili yaklaşık dört günlük ek gözaltı süresi verildikten sonra şüpheli sıfatıyla alınan 70 kişiden 27’si gözaltında tutulup, sorgularının ardından iki grup halinde Edremit Adliyesi’ne çıkarıldı. Edremit Adliye Sarayı’ndaki hareketlilik devam ediyor
