Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOÇ HOLDİNG’İN ENGELLİLERE YAKLAŞIM REHBERİNE İLGİ BÜYÜK OLDU

 Koç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam

 Koç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde başlattığı, ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’ kapsamında Engelliliğe Doğru Yaklaşım Rehberi adını taşıyan rehber, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde büyük ilgi gördü.
  81 ilde bulunan Koç Topluluğu şirketleri ve tüm çalışanları ile bayilere gönderilen Engelliliğe Doğru Yaklaşım Rehberi, Ayvalık’ta da Sevim Pişkin’e ait Opet Akaryakıt İstasyonu Tempo Petrol çalışanları tarafından sürücülere ücretsiz olarak dağıtılıyor.
  Zihinsel, bedensel, işitsel ya da görme engelli vatandaşlarla karşılaşıldığında, onlara yaklaşımlar konusunda bireyleri bilgilendiren rehberin Ayvalık’ta sürücüler tarafından adeta kapışıldığı vurgulanıyor. Koç Holding’in, Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi çerçevesinde yayımlanan Engelliliğe Doğru Yaklaşım Rehberi’nin iş dünyası, kamuoyu ve tüm paydaşlar açısından çok kapsamlı bir çalışma olduğunu kaydeden Ayvalık Opet Akaryakıt Bayi ve Tempo Petrol yetkili personellerinden Hüseyin Pabuşçuoğlu, Kalkınma Bakanlığı ve TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çekti.
  Ancak ülke nüfusunun 7’de 1 oranına sahip bu büyük camiaya mensup engellilerle toplumda sıkça karşılaşılamaması nedeniyle, sağlıklı bireylerin engellilere nasıl yaklaşması ve davranması gerektiği konusunda bilgi eksikliklerinin bulunduğunu vurgulayan Pabuşçuoğlu, “Bu alanda dağıttığımız rehberlerin önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz.  inandığımız ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Rehberi’ni Koç Topluluğuna bağlı çalışanlarımızla ve 81 ildeki bayilerimize ulaştırmayı amaçlıyoruz. Dağıttığımız bu rehberlere Ayvalık halkının ilgisi ise oldukça büyük oldu. Projenin sonucunda toplumumuzun engellilere bakış açısının pozitif yönde değişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir