Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’DEN ‘ŞEYH SAİD’ AÇIKLAMASI

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Soylu, Diyarbakır’da Cumhuriyet Düşmanı Şeyh Sait ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
  MHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, “Vatana ihanet ve Cumhuriyet’e Başkaldırdıkları için 46 Arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Sait 85 yıl sonra Diyarbakır da anıldı. Cumhuriyetin ilanından önce dağılmış olan Kürt Teali İslam Cemiyeti ileri gelenlerin den Seyit Abdülkadir ve arkadaşlarına katılan Şeyh Sait kısa sürede etrafını genişletti.
Musul üzerindeki isteklerini Türklere kabul ettirmek isteyen İngilizler Nasturileri kışkırtarak bir ayaklanma çıkmasına hazırladılar. İngilizler bu olaylara bir fiil katıldılar. Şeyh Sait’te bunlara yardımcı oldu çevresin de topladığı insanlara Dini İslami anlatmaya, şeriat düzenini hakim kılmaya çalıştı. İslam’ı malzeme olarak kullanmaya başladı. AKP Milletvekili Kudbettin arzunun öve öve bitiremediği Cumhuriyet düşmanı ve Din istismarcısı Şeyh Sait Dini kullanarak kitleleri kışkırtan , Devlete sahip çıkanları öldürmenin Din emri olduğunu idda eden ve Kürt Devleti kurma sevdasın da olan bir haindir. AKP Döneminde şımardıkça şımaran PKK ve BDP’nın de amacı Türkiye Cumhuriyetini yıkıp yerine Kürdüstanı kurmak değil mi? Mustafa Kemal Atatürk , 85 yıl önce Türkiye Cumhuriyetini yıkıp yerine şeriatı getireceğiz diye Kürdistan’ı kurmak , diyer taraftan da Musul üzerin de emellerini gerçekleştirmek isteyen İngilizlerin ajanlığını yapan Şeyh Sait ve onun gibi düşünen hainlere aman vermemiştir. Diyarbakır da düzenlenen Kürtçü  AKP’lı Milletvekillerinin de desteklediği ve öve öve bitiremedikleri Şeyh Sait hainine  BDP de sahip çıktı. Çünkü Şeyh Sait’in bundan 85 yıl önce temellerini attığı, bu uğur da PKK’nın 40 bin vatandaşımızı katlettiği BDP’nin de bu hainin koruyucu olduğu çok aşikardır. PKK olaylarının neden durmadığı, devamlı artarak devam ettiği, arkasında kimlerin olduğu, AKP’nın Kürtçü bölücülere nasıl destek verdiği, AKP ile BDP hatta PKK’nın nasıl ruh üçüzü olduğunu ortaya koymuştur” dedi.
 
“PKK VE BDP GÜCÜ AKP DEN ALIYOR”
Soylu, açıklamasına şöyle devam etti; “AKP’den güç ve destek alan BDP Şeyh Sait’le ilgili meclis araştırması yapılmasını istedi. TBMM’sine BDP Milletvekili Bengi Yıldız ve arkadaşları Cumhuriyet düşmanı ve Din istismarcısı Bölücü, Kürtçü Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezarının tespiti ve ailelerine verilmesi konusun da Meclis araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
AKP’lı Milletvekillerinin de konuşma ve övgülerinden anlaşıldığına göre önergeye olumlu oy vereceklerine inanıyorum. Ama şöyle bilinmeli ki hainler ve hainlere yardımcı olanlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. 85 yıl önce ulaşamadıkları gibi. 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir