Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UMUDA YOLCULUK AYVALIK’TA SONA ERDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içindeki Tuzla Mevkiinden Yunanistan’ın Midilli Adasına

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sınırları içindeki Tuzla Mevkiinden Yunanistan’ın Midilli Adasına yasadışı yollardan kaçmak isteyen Burma ve Afganistan’lı 30 mülteci ile bir organizatör kıskıvrak yakalandı.

Tuzla Jandarma Karakoluna bağlı ekiplerin aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, bugün sabaha karşı saat 02.30 sıralarında, Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 Karayolunun Akkuşlar mevkii önünden geçmekte olan bir özel otomobil ile bir minibüsü durdurdu. Jandarma ekiplerinin her iki araçta yaptıkları aramalarda 17’si erkek, 6’sı kadın ve 7’si de küçük çocuklar olmak üzere 30 mülteci ile bu gurubu yasa dışı yollardan yurt dışına kaçırmaya çalışan şebekeye mensup 1 kişi kıskıvrak yakalandı.

Özel aracı kullanan şoförün karanlıktan yararlanarak kaçıp, izini kaybettirdiği öğrenilirken, Burma ve Afgan mülteciler, Tuzla Jandarma Karakoluna götürüldü. Öğleden sonra Ayvalık Devlet Hastanesine getirilen mülteciler, burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. 10’u Burmalı, 20 Afganistan’lı 30 mültecinin çoluk çocuk yaşadıkları ülkelerde ekonomik sebeplerden dolayı Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine irtica ederek, huzurlu bir yaşama kavuşma hayalleri de böylelikle suya düşmüş oldu.

Yakalanan mültecilerin oldukça üzüntülü oldukları dikkatlerden kaçmazken, polise teslim edilen mültecilerin basın mensuplarına görüntü vermek istememeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, yakalan mültecilerin sağlık kontrollerinden geçirilmesinin ardından iki üç gün içerisinde ülkelerine geri gönderileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir